Носителят на Купата на Франция Бордо се измъчи срещу тима от четвърта дивизия Раон Л’Етап, но все пак го победи с 2:1 като гост и се класира за 1/16-финалите на тирнира.

Анри Севе (15-дузпа) изведе жирондинците напред в резултата, но Беноа Патен (71) изравни. Двубоят отиваше към продължения, но бившият нападател на Манчестър Юнайтед Давид Белион (86) се разписа в първия си мач за сезона, за да класира клуба от Лига 1 в следващия етап.

Миналогодишният финалист Евиан Тонон Гаяр отпадна от надпреварата след поражение с 0:1 при гостуването си на друг тим от първа дивизия Бастия. Флориан Распентино (20) вкара единствения гол.

Ница надделя с 2:0 като гост срещу Нант в сблъсъка между тимове от Лига 1 и също продължава напред. Дидие Дигар (8) откри с първия си гол за сезона, а Кристиан Брюлс (88) реши всичко в мача.

Олимпик (Лион) нямаше проблеми при гостуването си на аматьорския Ла Сюз и постигна убедителен успех с 6:1. С по два гола се отличиха Батефимби Гомис и Александър Лаказет.

Саломон Калу пък се разписа два пъти за Лил, който обърна четвъртодивизионния Амиен с 3:1 като гост и също се класира за 1/16-финалите на надппреварата.