Френският шампион Лил успя да изравни резултата, след като изоставаше 1:4, но загуби с 4:5 от Бордо в мач от 23 кръг на френската лига 1. Победното попадение за “жирондинците” бе отбелязано от бившия играч на “кучетата” Людовик Обраниак.
 
Новото попълнение Нолан Ру вкара за 4:4 в 90-ата минута, но полският национал Обраниак, който премина в Бордо през миналия месец, донесе успеха на новия си тим във втората минута на добавеното време.
 
“Жирондинците”, осми в класирането, откриха резултата още във втората минута чрез Никола Морис-Беле като Людовик Обраниак участваше в атаката.
 
Шест минути по-късно Давид Розенал изравни, но Обраниак възстанови аванса на гостите в 17-ата минута. След изминаването на един час игра Бордо вече водеше с 4:1 след попадения на Морис-Беле и Йоан Гуфран.
 
Еден Азар вкара при изпълнение на пряк свободен удар в 65-ата минута, а Матийо Дебюши се разписа десет минути по-късно. След това последва драмата в последните минути.
 
Въпреки загубата Лил запази третото си място в класирането с актив от 39 точки. Бордо е на осма позиция с 33 точки. Лидер е ПСЖ с 49.