Даниел Боримиров игра 9 години за немския Мюнхен 1860, в които записа 214 мача и реализира 32 гола. Един от най-запомнящите се двубои за българския футболист обаче си остава неговият дебют за "лъвовете". На 12 август 1995 година в първия кръг на сезона Мюнхен 1860 гостува на "Милернтор-Щадион" на Санкт Паули и губи с 2:4. Борето започва титуляр в своя дебют и реализира и двата гола за тима си.

В 38-ата минута юношата на "Левски" открива резултата, а в 82-ата с втория си гол намалява преднината на Санкт Паули на 2:3. Въпреки усилията на Боримиров, неговият отбор губи.

Страхотното представяне на българина обаче не бе забравено от сайта transfermartk.de, който постави Боримиров в любопитна класация за най-успешните дебюти в историята на Бундеслигата. В класацията попадат 30 футболисти, които са впечатлили с първия си мач за своя отбор. На върха са Мартин Фенин, Адемар, Олаф Маршал, Херман Олихер и Енгелберт Краус, които в дебютните си мачове са направили хеттрик. Компания на Боримиров в класацията правят още футболисти като Ариен Робен, Маркус Албак, Хамит Алтинтоп и Марсио Аморозо.