Българският полузащитник Борислав Цонев вкара първото си попадение през новия сезон в китайската Суперлига, но отборът му Далиен Про отстъпи с 2:3 на Чанчун Ятай. Цонев се разписа от свободен удар в 72-ата минута, с което резултатът беше изравнен на 1:1.

Срещата завърши по възможно най-драматичния начин, като гостите от Далиен изравниха за 2:2 в 4-ата минута на добавеното време чрез Стрели Мамба. Но само след минута и половина домакините буквално с последния изстрел в мача взеха успеха с 3:2.

Сержиньо вкара първия гол в мача в 6-ата минута, а Ляо Чънчжан в 79-ата и в 96-ата минута вкара другите два гола.

Попитан дали е доволен от първия си гол през сезона, след като миналата година вкара цели 7, българският полузащитник отговори: "Не искам да говоря за този гол, защото най-важното е да спечелим мача.Ние не спечелихме мача, така че този гол не изигра роля".
Следващият въпрос на телевизионния репортер беше какво се е объркало, че тимът е изравнил в добавеното време, но не са се ориентирали и секунди по-късно пропиляват точката. "Сега не е моментът да говорим за това, ще го анализираме по-късно, но все пак е жалко", отговори бившият полузащитник на Левски.

Далиен има три точки след първите два мача и се нарежда на 7-о място. Три отбора са с пълен актив след първите два мача – Чанчун Ятай, Шанхай Порт и Шанхай Шенхуа.