Ръководството на Борусия (Д) вече е планирало къде и по какъв начин да инвестира приходите от трансфера на Шинджи Кагава в Манчестър Юнайтед. По непотвърдена информация сумата по сделката е 16 милиона евро.

"Ще използваме милионите от трансфера на Кагава за важни структури в клуба. На тренировъчния център ще изградим интернат. Ще инвестираме около 12 милиона евро", обясни босът на Борусия Ханс-Йоахим Ватцке.

Ето и какво е планирано:

Голям фен-магазин, който ще бъде разположен директно на стадиона. До 2013 година той трябва да бъде готов, а вложената сума - около 2 млн. евро.

За около 1,5 млн. евро ще бъдат изградени още 7 ВИП-ложи на стадиона. Ще има реконструкция и на Южната трибуна, за да могат да се събират повече фенове. Тревната настилка също ще бъде подновена. Предвидена е нова видео-система за следене на поведението на запалянковците. Ще бъде подменена и старата озвучителна уредба. Разходите възлизат на около 2,5 млн.

Около три милиона евро ще бъдат нужни за нов интернат с 25 места. Той ще бъде изграден на тренировъчната база на клуба и трябва да бъде завършен до 2013 година. "Искаме да обучаваме нашите таланти още по-добре. Затова ще изградим учебен и тренировъчен камп там, където първият отбор е подготвя", обясни Ватцке.