Борусия (Дортмунд) победи Фрайбург с 3:0 в мач от 21-ия кръг в Бундеслигата. 

Домакините поведоха с 1:0 след четвърт час игра. Марсел Забицер напредна през центъра и комбинира с Никлас Фюлкруг, който остави топката за Дониел Мален, той стреля от място и намери в горния ляв ъгъл на вратата на Фрайбург.

В седмата минута от добавеното време на първата част Никлас Фюлкруг проби през средата и отклони вдясно за Мален, който с първото си докосване прати топката в мрежата (2:0).

Двубоят не мина без протест на феновете, които традиционно хвърляха тенис топки към терена в знак на протест от сделка на Бундеслигата с нов инвеститор.

Борусия бе по-активният отбор през втората част, но пропуски и намеси на вратаря на съперника попречиха на "жълто-черните" да вкарат.

Това се промени в 87-ата минута, когато Юлиан Бранд комбинира с Иън Маатсен, той центрира на втора греда, за да може Никлас Фюлкруг да прати топката в мрежата (3:0)

Борусия (Дортмунд) се утвърди в топ 4 в Бундеслигата, след като вече има 40 точки в актива си и е на 4 пункта от петия РБ Лайпциг, който е с мач по-малко от „жълто-черните“. След третото си поредно поражение Фрайбург остава на 7-мо място с 28 точки.