Борусия (Дортмунд) подготвя трансферен удар с нов полски талант. В своята родина 18-годишният Бартош Капустка е считан за дете чудо. Още на 15 години офанзивният халф започва да тренира с първия тим на Краковия (Краков), а вече е в мъжкия национален отбор на Полша и има 2 гола след 3 участия.

Миналият петък Капустка се разписа само минута след влизането си в игра срещу Исландия, получавайки извеждащо подаване от голмайстора на Байерн и бивш нападател на Борусия (Дортмунд) Роберт Левандовски, който сам вкара 2 попадения за успеха с 4:2 над исландците.

Високият 1,79 метра Капустка има договор с Краковия до лятото на 2018 година, но по информация на „Билд” може да напусне клуба още следващото лято. Като трансферма сума се спрягат 4 или 5 милиона евро.

Роберт Левандовки също напусна полското първенство за 4,7 милиона евро през 2010 година, когато премина от Лех (Познан) при вестфалците от Дортмунд, където се превърна в един от най-добрите нападатели в света. Според transfermarkt.de актуалната му пазарна цена е 70 милиона евро. Интересното в случая е, че мениджърът на Капустка, който е следен и от Юентус, е Чезари Кухарски - агент и на Левандовски.