РБ Лайпциг стана последният полуфиналист в турнира за Купата на Германия, след като победи Борусия Дортмунд с 2:0 в четвъртфинален сблъсък. 

На „Ред Бул Арена“ домакините започнаха много по-добре и гостите още от началото трябваше да се защитават. В 12-ата минута Дани Олмо получи прецизно подаване по земя в наказателното поле, овладя топката и шутира, но Грегор Кобел улови без затруднения.

Десет минути по-късно Мохамед Симакан се бе включил отдясно по атаката на домакините. Той центрира по земя към средата на наказателното поле, където Тимо Вернер бе останал зад защитниците на Дортмунд и от упор разстреля Грегор Кобел – 1:0 за РБ Лайпциг.

В 33-ата минута Тимо Вернер стигна до топката в наказателното поле и стреля, но отново Кобел спаси, а секунди по-късно той отби и удар на Олмо.

През втората част „жълто-черните“ опитаха да изнесат играта по-близо до вратата на Лайпциг в търсене на изравняването.

Четвърт час преди края на мача светлините на „Ред Бул Арена“ изгаснаха и половин минута всичко на терена и на трибуните тънеше в тъмнина.

Вместо това, в 78-ата минута Конрад Лаймер се оказа на добра позиция в наказателното поле и стреля от упор, но Кобел направи брилянтно спасяване, за да остави тима си в двубоя.

По-добрата игра на „биковете“ обаче продължи и в 84-ата минута вратарят на Борусия Дортмунд трябваше да спасява слаб удар на Доминик Собослай.

До края на мача тимът на Един Терзич просто не успя да изгради структурирани и подредени атаки, които да затруднят защитниците на домакините, като дори се стигна до сбиване между играчи на двата отбора. В 7-ата минута на добавеното време домакините направиха бърза контраатака.

Вратата на Дортмунд бе празна, след като вратарят се бе включил в атака и Кевин Кампъл намери Вили Орбан, който вкара втори гол за своя тим, оформяйки крайния резултат.