Бундеслигата не е започнала още, а клубовете в Германия се надпреварват да се хвалят. Преди няколко дни от Байерн обявиха, че няма останал билет за 17-те домакински мача на отбора. Феновете на тима са изкупили всички 1,173 милиона билета.

От завърналия се в елита Фортуна (Дюселдорф) също са впечатлени от интереса. "Когато преди 15 години бяхме за последно в Бундеслигата, продадохме 1100 абонаментни карти. Сега те са почти 30 хиляди. Просто невероятно", обясни финансовият директор на клуба Пол Йегер.

Абсолютният рекордьор обаче се казва Борусия (Дортмунд). При това шампионът на Германия от последните две години е поставил световен рекорд. Клубът е продал цели 54 хиляди абонаментни карти. Дори се е наложило ръководството да стопира още над 35 хиляди заявки. "Досега това не се беше случвало", обяви босът на дортмунци Ханс-Йоахим Вацке. Капацитетът на "Сигнал-Идуна Парк" е малко над 80 хил.

Само от абонамент клубът си е осигурил около 20 млн. евро. Трансферът на новото попълнение от Борусия (Мьонхенгладбах) Марко Ройс се оценява на 17,1 млн. евро.