Борусия (Дортмунд) спечели с 1:0 при визитата си на Байер (Леверкузен) в най-интригуващия сблъсък от 22-ия кръг на германската Бундеслига и пак е на само 8 точки от лидера във временното класиране Байерн.

През първата част играта бе равностойна и нито един от двата тима не успяха да реализират някое от създадените положения пред двете врати.

След почивката картината на терена не се промени особено, но все пак в 64-ата минута гостите успяха да поведат с попадение на голмайстора си Пиер-Емерик Обамеянг, завършил чудесна контраатака, започната от Марко Ройс и продължена успешно от Ерик Дурм.

Четири минути по-късно главният съдия Феликс Цвайер напусна демонстративно мача, след като наставникът на домакините Рогер Шмид отказа да напусне скамейката. Треньорът на „аспирините” протестираше за ситуацията, при която тимът му получи гол, искайки фаул срещу Щефан Кислинг преди контраатаката. В крайна сметка няколко минути след прекъсването - Шмид напусна играта, а реферът Цвайер се съгласи да довърши двубоя. И двата тима обаче не създадоха кой знае какви положения до края на мача, завършил с успех за гостите.

След успеха си вестфалци остават втори в класирането с 51 точки и на 8 зад лидера Байерн. „Аспирините” са четвърти с 35 точки. 

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!