Роберт Левандовски няма да напуска Борусия (Дортмунд). Това обяви лично треньорът на шампионите Юрген Клоп. Договорът на полския нападател изтича през лятото на 2014 година, а специалистът е убеден, че скоро ще се стигне до подновяването му.

През последната седмица се появиха информации, че Лева е взел решение да премине в клуб от английската Висша лига. „Нямам идея за тези слухове. Не се притеснявам, че той ще ни напусне. Манчестър Юнайтед е един от многото отбори, които ще проявят интерес към Роберт, но фактът е, че той има договор с нас“, коментира Клоп.

„Благодаря на Господ, че свършиха времената, когато английските клубове идваха в Германия и можеха да съблазнят най-добрите ни играчи. Не се страхувам, че мога да го изгубя и съм сигурен, че той ще бъде с нас и през втората част на сезона“, каза още спецът.
Още през лятото се заговори, че има сериозен интерес към Левандовски от страна на Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка “червените дяволи” взеха Робин Ван Перси и Шинджи Кагава вместо него.