Майнц спря в последния момент считания за сигурен трансфер на голмайстора си Юнес Мали в Борусия (Дортмунд). Роденият в Германия 23-годишен турски национал ще може да премине при вестфалци най-рано през лятото, съобщава „Билд”.

„Жълто-черните” били готови да платят веднага 13 милиона евро за офанзивния полузащитник, а през лятото ще могат да откупят офанзивния полузащитник за 9,5 милиона евро. Тази сума е записана като клауза в договора на Мали с Майнц до лятото на 2018 година, но ще може да бъде активирана едва през лятото на тази година.

Самият футболист дори вече се е договорил с Борусия (Дортмунд) за договор до лятото на 2019 година и заплата в размер на 3 милиона евро на сезон.

Според „Билд” загубата на Майнц от Инголщад (0:1) в събота е оказала голямо влияние върху решението на босовете да стопират трансфера на Мали, който има 8 попадения за „червените” от началото на сезона. Халфът има 96 мача и 20 попадения за Майнц в Бундеслигата от 2011 година насам. Той е играл за почти всички юношески формации и младежкия национален тим на Германия, но впоследствие избира да представлява мъжкия национален отбор на Турция, за който има записани две участия.

  124.jpg 123.jpg 126.jpg