ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Борусия (Дортмунд) оглави класирането на Бундеслигата. Това стана благодарение на успеха с 1:0 като гост на Хофенхайм в мач от 22 кръг. За „жълто-черните“ това е седми пореден успех за първенство и общо девети във всички турнири. Тимът на Един Терзич няма загуба от началото на 2023 г.

Юлиан Бранд вкара единствения гол за успеха в 43-ата минута. Така 26-годишният офанзивен халф на Борусия (Дортмунд) се разписа в четвърти пореден мач на отбора в Бундеслигата. Мариус Волф реализира второ попадение за „жълто-черните“ в 56-ата минута, но то беше отменено след намесата на ВАР.

С този успех Борусия събра актив от 46 точки и поведе в класирането, изпреварвайки с три точки Байерн и Унион (Берлин), които утре играят помежду си. Хофенхайм остава в опасната зона за изпадане, тъй като заема 16-о място с 19 точки.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

РазенБалшпорт (Лайпциг) се доближи до челната тройта, след като спечели с 2:1 домакинския си мач срещу Айнтрахт (Франкфурт). Тимо Вернер и Емил Форсберг бяха точни за успеха през първото полувреме. Джибрил Соу върна едно попадение за гостите през втората част. Така „червените бикове“ вече имат 42 точки и заемат четвъртото място, докато Айнтрахт е шести с 38.

Българският национал Илия Груев-младши влезе като резерва в 82-ата минута при победата на Вердер с 3:0 над Бохум. Никлас Фюлкруг, Никлас Шмид и Марвин Дукш вкараха за тима от Бремен. „Зелено-белите“ са девети с 30 точки, докато Бохум е на предпоследното 17-о място с 19 точки.

Херта продължава акцията си по оцеляване в Бундеслигата и записа победа с 2:0 над Аугсбург. Успехът дойде с голове на Марко Рихтер и Доди Лукебакио през второто полувреме. Благодарение на този успех тимът от Берлин напусна предпоследното място и с 20 точки вече е на 14-а позиция. Една позиция по-напред е Аугсбург с 24.

Волфсбург сложи край на серията си от четири поредни мача без победа, след като се наложи с 2:0 над Кьолн след голове на Яник Герхард и Максимилиан Арнолд. С този успех „вълците“ събраха актив от 33 точки и излязоха на седмо място, докато Кьолн е 12-и с 26.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК