Лидерът в Германия Борусия Дортмунд гостува на борещия се за оцеляване тим на Аугсбург в петъчния сблъсък от 24-ия кръг на Бундеслигата.

Целите на двата тима са коренно противоположни и докато жълто-черните са се прицелили да спрат хегемонията на Байерн Мюнхен и да грабнат сребърната салатиера в края на май, то домакините се борят за всяка една точка, която ще им помогне да останат в елита и догодина.

Възпитаниците на Люсиен Фавр не се намират в най-добрата си форма и въпреки шампионските си амбиции, са в изключително неприятна серия. Като изключим драматичната победа с 3:2 над Байер Леверкузен в последния кръг, вестфалци не познаваха вкуса на победата цели 5 мача преди това, в които записаха 4 равни и инкасираха една загуба от Тотнъм с 0:3.

Пулишич със сигурност няма да бъде на разположение за Борусия и пропуска гостуването в Бавария. Лукас Пишчек ще е под въпрос до последно и участието му в срещата съвсем не е сигурно. Положението с капитана Марко Ройс е сходно и още не е ясно дали ще може да помогне на своите съотборници.

Борусия е най-резултатният отбор в първенството с реализирани 57 попадения, но жълто-черните така и не могат да впечатлят с играта си в защита и след подновяването на шампионата имат едва 2 чисти мрежи в актива си.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Домакините от Аугсбург записаха 3 поредни загуби, като тимът е с общо 4 поражения в последните си 6 мача, другите 2 срещи бяха спечелени от момчетата на Мануел Баум. В миналия кръг Аугсбург загуби с 5-1 визитата си на Фрайбург и записа поредно разочарование през тази кампания. Рийс Оксфорд е наказан за мача, докато Фрамбергер, Финбогасон и Шибер са с проблеми и остават под въпрос.

В исторически план тези тимове са се срещали общо 15 пъти на ниво Бундеслига. В тях Борусия е абсолютен доминант с 9 победи, Аугсбург е само с 1, а 5 от сблъсъците са завършвали наравно.

С оглед амбициите на двата тима и качеството, с което разполагат в двата състава, гостите са абсолютен фаворит.

Българският букмейкър Winbet има интересно предложение за всички любители на спортните залози. От компанията завишават коефициентите на избрани събития всеки понеделник, сряда и петък и днес под прицела им е именно срещата между Борусия Дортмунд и Аугсбург.

От Winbet са селектирали специално пазара Борусия да отбележи първия гол в срещата и да спечели. От нормална ставка 1.80, коефициентът е набъбнал до впечатляващите 2.25.

Промоцията е част от техните “Super Hot залози“, които са налични на www.winbet.bg всеки понеделник, сряда и петък.