Съсобственикът на Уест Хям Дейвид Голд изрази подкрепата си към мениджъра на тима Джанфранко Дзола, въпреки загубата с 1:3 от Уулвърхемптън във вторник.

Италианецът е под постоянно напрежение, тъй като “чуковете” са само на три точки над зоната на изпадащите. След поражението от “вълците” Дзола прие критиките и дори призова обвиненията да бъдат насочени към него, а не към играчите.

“Феновете са в правото си да бъдат разочаровани. Сега всички поставят под въпрос работата на мениджъра и дали той не трябва да бъде сменен. Близо сме до пропастта, но според мен Уест Хям ще завърши пред Портсмут, Хъл Сити и Бърнли. Сигурен съм, че макар и с малка преднина Дзола ще ни запази мястото в елита”, обяви Дейвид Голд.

“От своя страна играчите се раздават на терена. Млязох в съблекалнята след мача и те нямаха сили да се изправят. Някой би казал, че сме слаби. Според мен нямаме късмет. На ръба сме, но можем да се преборим за оставане. Аз ще бъда на стадиона в събота, надявам се и феновете да са тук, въпреки тежкото ни положение”, заяви съсобственикът на Уест Хям.

В същото време в Англия се носят слухове, че Голд и неговият съдружник Дейвид Съливан правят нови опити за привличането на Марк Хюз като мениджър на тима. Двамата се опитаха да вземат Спарки още, когато закупиха клуба, но тогава получиха деликатен отказ. Според други информации варианти за заместник на Дзола са треньорът на холандския Твенте Стив Макларън и хърватския селекционер Славен Билич./БЛИЦ