Спортният директор на Байерн Матиас Замер заяви, че изборът за тримата номинирани за „Златната топка” за най-добър футболист в света за 2015 година не е обективен. Фаворитът Лионел Меси, съотборникът му в Барселона Неймар и голмайсторът на Реал (Мадрид) са претендентите за отличието, което ще бъде връчено на церемония в Цюрих на 11 януари следващата година.

За втора поредна година футболист на Байерн не попада сред първите трима в класацията и Замер съжалява за това, но смята, че е и напълно логично с оглед на тенденциите във футбола през последните години.

„Съжалявам от една страна, но от друга това си е субективна преценка. Това не е обективен избор”, заяви пред „Кикер” Замер, печелил наградата за най-добър футболист на Европа през 1996 година.

Както е известно, в анкетата за „Златната топка” своя глас дават селекционерите и капитаните на националните отбори на всички страни, които членуват във ФИФА, както и избрани представители на световните медии.

Според Замер глобалните марки като Меси и Роналдо имат предимство, защото са много по-известни от всички останали футболисти в света. „Съжалявам, че няма футболист на Байерн. Знам как се случват тези неща. За мен най-важното е нашите футболисти да показват постоянство с годините. Въпреки класата на един Меси или Роналдо мисля, че и играч на Байерн заслужава такова отличие”, допълни спортният директор на баварците.