Резервният вратар на Твенте Сандер Бошкер вярва, че има шанс да се пребори със стража на бългхарския национален отбор Николай Михайлов за титулярно място в тима от Енсхеде поне за началото на новия сезон.

41-годишният страж смята, че е по-добре подготвен от към физика от българина, който по принцип е титуляр на Твенте. “Мисля, че Михайлов се завърна в отбора малко напълнял”, заяви Бошкер пред “Nusport”.

Бошкер очаква добър старт за Твенте през новия сезон, след като през изминалия завърши на шесто място в Ередивизи и след това отпадна в плейофите за квота в Лига Европа. Въпреки това отборът от Енсхеде ще играе в Лига Европа, след като Холандия спечели една от раздаваните от УЕФА квоти за феърплей. Още в първия квалификационен кръг на турнира Твенте ще се изправи срещу представителя на Андора УЕ Санта Колома този четвъртък.

“Имаме много талантливи момчета и нещата изглеждат добре за нас на хартия. Рано е да се каже, колко далеч може да стигнем този сезон. Засега нямаме контузени и това е положително”, допълни Бошкер, който ще остане в Твенте за още един сезон.