Воденият от Ивайло Петев национален отбор на Босна и Херцеговина направи драматично 1:1 като гост на Финландия в мач от Група 3 на Лига „В“ на Лигата на нациите. Домакините откриха резултата в края на първото полувреме, когато Теему Пуки беше точен от дузпа. Босненците изравниха едва в добавеното време на втората част с попадение на Смаил Превляк.

След края на мача Петев изрази задоволство от постигнатия резултат, но беше категоричен, че националният отбор на Босна и Херцегодина не може да разчита само на един футболист - Миралем Пянич.

“Започнахме добре, но направихме грешка, която доведе до дузпа. Успяхме да променим ритъма благодарение на смените. Поздравявам момчетата. Дано този изравнителен гол повдигне морала им. Щеше да е много жалко, ако бяхме загубили“, заяви българският селекционер на Босна и Херцеговина.

„Пянич? Не можем да хвърляме всичко върху един футболист. Рискувахме с него, защото доста време не беше играл. Надявам се от мач на мач да навлиза в по-добра форма. Доволен съм от резултата, защото изравнихме в края“, допълни 46-годишният специалист.

„Бяхме малко нервни и не избирахме точните моменти да атакуваме. Имаме три дни, в които да решим проблемите си. Всички се раздадоха докрай. Хаджибегович дебютира в официален мач, освен това играхме с двама млади централни защитници”, завърши Ивайло Петев.