Тимът на Босна и Херцеговина изпусна по драматичен начин победата над Гърция насред Атина. Двубоят завърши 1:1, като домакините се спасиха с изравнителен гол чак дълбоко в добавеното време. Съперниците завършиха срещата с по 10 души след червени картони на Джеко и Пападопулос.


И двата гола бяха дело на гръцки футболисти. В 32-ата минута вратарят Орестис Карнезис отклони топката в собствената си врата след отлично изпълнен фаул от Миралем Пянич и гостите поведоха с 1:0.


Най-скандалната ситуация настъпи в 78-ата минута, когато двата отбора се счепкаха на терена. Причина за инцидента стана защитникът на домакините Папастатопулос, който фаулира грубо звездата на гостите Един Джеко. Нападателят потърси сметка от гърка и в яда си щеше да му свали...гащетата. Последва меле с участието на почти всички играчи, преди съдиите да овладеят ситуацията.

В крайна сметка след консултация с помощниците си съдията Йонас Ериксон изгони директно Пападопулос, показа жълт на Папастатопулос, а на Джеко вдигна втори жълт заради свалените гащета. В 5-ата минута на добавеното време все пак натискът на гърците се увенча с успех. Точката спаси Георгиос Тзавелас, който изравни след разбъркване след корнер и плътен шут от границата на наказателното поле.

 

 

 

 

 

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​