Президентът на Кайзерслаутерн Щефан Кунц нападна играчите на тима след загубата с 0:2 от Нюрнберг. “Червените дяволи” може да изпаднат още днес, ако Кьолн вземе поне точка от Борусия (Мьонхенгладбах). Кунц обяви, че футболистите не са направили всичко необходимо за оцеляването на тима в Бундеслигата.
 
“Честно казано, емоционално не съм преживявал по-тежък момент. Трябва да призная, че нашите играчи нямат нужната класа, за да играят в Кайзерслаутерн. Честност, отдаденост и професионализъм са качества, свързани с клуба, но те са твърде далеч от днешните играчи на тима. В тях аз не виждам желание и мотивация”, заяви Кунц.
 
“Сега трябва да помислим за бъдещето и да потърсим нови играчи. Не са един или двама настоящите футболисти на Кайзерслаутерн, които ще бъдат освободени. Клубът се нуждае от ново начало”, допълни бившият германски национал.
 
“Винаги има надежда. Продължавам да вярвам, но сме в много трудна ситуация и моята вяра е по-скоро утопична. Докато имам надежда, аз ще продължавам да се боря”, заяви българският треньор на Кайзерслаутерн Красимир Балъков.