Президентът на Барселона Сандро Росел потвърди новината, че Тито Виланова прекратява треньорската си кариера поради възобновяването на раковото му заболяване. Босът на каталунците даде извънредна пресконференция, на която заяви, че през следващата седмица ще бъде посочен следващият наставник на клуба.

"Никога през живота си не бих искал аз да бъда човекът, който да съобщи такава новина. Затова предпочитам да чета. Резултатите от последните изследвания показаха, че той ще се нуждае от продължително лечение, което няма да му позволи да бъде треньор", сподели Росел както пред медиите, така и пред целия отбор на Барселона, който присъстваше в залата.

"Това е голяма болка за Барселона. Ние винаги мислим първо за човека, а едва след това за клуба. Ще преодолеем това. Молим ви да уважавате личния живот на Тито и семейството му. В началото на следващата седмица Андони Субисарета и Хосеп Мария Бартомеу (спортните директори на клуба - б.р.) ще се срещнат с ръководството, за да ни предоставят имената на хората, които смятат, че могат да заменят Тито начело на тима. След това ще избере възможно най-добрия вариант", добави Росел.

Дотогава тренировките по време на подготовката на каталунците най-вероятно ще бъдат водени от асистента на Виланова - Жорди Роура./БЛИЦ