Собственикът на Болоя Серджо Порчеда търси спешно купувач на клуба, след като не може да се справи с изключително тежката ситуация. Той отказва интервюта пред медиите, крие се постоянно от тях, но негови приближени заявиха, че бизнесменът няма никакви възможности да издържа отбора.
Бившият клуб на Николай Илиев е в тотален финансов шок. Футболистите не са получавали своите заплати от юли насам, а освен това не са плащани никакви данъци.

 
Вчера информирахме, че Болоня е застрашен от отнемане на три точки от актива. В момента положението на отбора и без това е лошо - 15-о място в класирането.

Има и още една лоша новина - тимът вече не може да използва тренировъчния лагер в Кастелдеболе край града, тъй като не е плащан наем от месец май.

Проблемите за Болоня започнаха, след като дългогодишният президент Ренцо Менарини продаде през лятото клуба на търгуващия с недвижими имоти бизнесмен Серджо Порчеда. Последният обаче дори не е платил на семейство Менарини.
 
“Ситуацията е изключително сложна, тежка и заплетена. Не се знае какво ще бъде бъдещето на клуба”, пишат в Италия.
 
Болоня е тим с голяма история и страхотни успехи в миналото. Отборът е ставал 7 пъти шампион на Италия, като последната титла датира от 1964 година.