Президентът на турския гранд Фенербахче Азис Йълдъръм бе признат за виновен от съда в Истанбул по обвинение в организиране на уговорени мачове. Босът на “фенерите” бе осъден на 6 годин и 3 месеца затвор. Общо 3 години и 9 месеца от присъдата за боса е за уговаряне на мачове, а още 2 години и 6 месеца се добавят за основаването на нелегална организация.

Въпреки присъдата строителният магнат и други обвиняеми в този процес засега бяха освободени от ареста. Турското законодателство предвижда процедура, при която от присъдите на обвиняемите се приспада цяла година, която те са прекарали в ареста в хода на следствието. В същото време Азис Йълдъръм трябва да изплати глоба в размер от над 700 000 долара.

Началото на процеса беше дадено в началото на февруари. Твърденията на прокуратурата бяха, че Азис Йълдъръм е част от мащабна мрежа за уговаряне на мачове в турското футболно първенство. Смята се, че само миналия сезон са уредени поне 19 двубоя, включително този, с който "фенерите" печелят титлата. Обвинителният акт е с обем 400 страници.