Собственикът на гръцкия гранд Олимпиакос Евангелос Маринакис предприе крайна и изключително любопитна мярка заради слабото представяне на отбора. Той освободи до края на сезона почти всички играчи от отбора и наложи на футболистите глоба от 400 000 евро, обявиха гръцките медии.

„Ще направя нов Олимпиакос. Той ще бъде такъв, за какъвто всички мечтаем. Аз и останалите фенове достатъчно ви търпяхме. Напускате клуба и всички отивате на ваканция“, отсякъл 50-годишният бизнесмен пред играчите.

„Мислите само за луксозните си къщи и коли, но не и за клуба. Плащам милиони, за да имате всичко. Заради вашите резултати уволних трима треньори, но в крайна сметка се оказва, че грешката сте вие“, допълнил Маринакис.

„Ще играят юношите. Те обичат и уважават Олимпиакос и неговите фенове повече от вас“, заявил собственикът на клуба от Пирея, който притежава и английския Нотингам.

Причината за гнева му е последното равенство 1:1 с Левадиакос. Заради него той е наложил глоба от 200 000 евро. Останалата част от сумата е заради ремито срещу Панатинайкос в дербито в началото на март.

Олимпиакос в момента е на трето място в класирането, а до края има четири кръга и тимът има макар и минимални шансове за титлата. „Червено-белите“ изостават на шест точки от лидера АЕК, който има 57. Втори е ПАОК с 55. Двата тима обаче имат мач по-малко. Това е скандалният мач между двата отбора, на който собственикът на „черно-белите“ от Солун Иван Савидис нахлу на терена с пистолет. Гръцката футболна федерация присъди служебна победа на АЕК с 3:0, но резултатът не е отразен в класирането, тъй като продължава да тече разследване.