Президентът на Кралския холандски футболен съюз (КNVB) Михаел ван Прааг ще се кандидатира за президент на ФИФА на предстоящия през месец май конгрес и ще конкурира желаещия да получи пети мандат швейцарец Сеп Блатер.

"Михаел ван Прааг е кандидат да наследи поста от Сеп Блатер. Утре, във вторник, ван Прааг ще изпрати официалната си кандидатура със съответните пет писма от федерации, които го подкрепят в кампанията му”, се казва в официалното съобщение на холандската централа, пуснато докато Ван Прааг е на заседание на изпълнителния комитет на УЕФА.

"Много съм притеснен за състоянието на ФИФА. Крайно време е организацията да бъде нормализирана, защото много добре знам какво става там. При това положение, аз представям кандидатурата си за поста президент на Световния футбол”, казва Ван Прааг пред сайта на ръководената от него централа.

Останалите трима претенденти за президентския пост на Световната футболна централа са Жером Шампан - бивш заместник-генерален секретар на ФИФА, йорданският принц Али Бин Ал Хусеин, както и бившият френски футболист Давид Жинола.