Собственикът на Малага шейх Абдулах бен Насер Ал Тани прие тежко отпадането на тима от Борусия (Дортмунд) на четвъртфиналите в Шампионската лига. Нередовният гол на германския шампион в добавеното време на реванша, спечелен от вестфалци с 3:2, подразни катареца, който веднага нападна УЕФА. Дортмунд продължи към полуфиналите с общ резултат 3:2, след като първата среща бе завършила 0:0 в Малага.

„Очаквам УЕФА да проведе разследване, защото е недопустимо испански отбор така да бъде изхвърлян от надпреварата. Това вреди на духана спорта. Това не е футбол, това е расизъм”, написа шейхът в профила си на социалната мрежа „Туитър” веднага след загубата на „Сигнал Идуна Парк”.

Аржентинският защитник на Малга Мартин Демикелис също се оплака в „Туитър” с думите: „Невероятно е, че петима съдии не успяха да видят това. Дори отиграването преди гола, беше напълно ясно. Що за кражба!”

Не бива да се пропуска факта, че и вторият гол на Малага в мача също падна след неотсъдена засада от шотландската съдийска тройка на мача.