Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис призова за реформи в Калчото и сподели, че в Серия „А” не би трябвало да играят повече от 16 отбора. Само така клубовете щели да развиват по-добре младите си футболисти. В момента има общо 20 тима в елита на Италия.

" Серия „А” трябва да бъде намалена на шестнадесет тима. Не можем да чакаме още 10 години, за да направим тази промяна. Ако искаме да осъществим революция в Калчото, трябва да действаме след три месеца. Не можем да си позволим да купуваме футболисти от чужбина с темповете, с които го правим в момента. Трябва да разрешим на младежките ни формации да участват в третия и четвъртия ешелон на първенството. Това би помогнало на младите да стават все по-добри", сподели а Де Лаурентис пред изданието Football Italia.

"Ако можех да построя нов стадион, бих премахнал секторите зад двете врати. Знам, че феновете предпочитат тези сектори, но това не означава, че не трябва да осигурим на всички най-доброто възможно място, от което да гледат мачовете", допълни босът на Наполи.