Президентът на Ювентус Жан-Клод Блан даде скандлно интервю, в което обяви че при евентуално спечелване на Скудетото през този сезон, иска на екипите на отбора да бъде зашита трета звезда. Това решение би предизвикало доста спорове, при положение, че една звезда се дава  на всеки 10 титли, а Ювентус официално има 27, след като 2 бяха отнети заради скандала "Калчополи", когато торинският гранд бе уличен в корупция. Футболистите са на мнение, че са спечелили двете титли на терена, а техният бос застана на тяхната позиция в интервю за "Гадзета дело Спорт".
„Казах истината, това, което чувствам в моето сърце. Фактът, че уважаваме решението, не означава, че го одобряваме”, обясни Блан. „Поставям се на мястото на играчите. Ако ги питате колко титли са спечелили, те ще отговорят 29, така че следващата ще бъде 30-та.. В случай на титла този сезон ще сложим трета звезда на екипите си”, призна босът.

Той също така коментира и непрестанната война между Интер и Ювентус: „Морати и аз не се познаваме добре, но единствено мога да кажа добри неща за него, любезни неща”.

Относно предстоящото дерби на Италия на 5 декември, когато двата гранда се изправят един срещу друг, президентът на "Старата госпожа" заяви: „Целта ни в тази двубой е да намалим преднината на Интер, но това по-тежката работа тепърва предстои, защото има още много мачове до финала”./ БЛИЦ