Дербито на Рио де Жанейро между Фламенго и Васко да Гама беше белязано от бой между играчите, четири червени картона, а всичко това се случи след 50-минутно прекъсване на двубоя. Фламенго спечели срещата с 2:1. Двубоят беше част от 11 кръг на шампионата на щата Рио де Жанейро.
 
В 18-ата минута вратарят на Васко да Гама Мартин Силва направи грешка при опит да подаде на защитника Родриго и топката попадна в Александро, който без да се бави стреля точно в празната врата. След това над „Маракана“ се изсипа проливен дъжд, който превърна в терена в подобие на блато и съдията Жоао Батиста де Аруда прекрати мача за 50 минути.
 
След подновяването на играта Жилберто изравни резултата, а за статистиката попадението му се води в 29-ата минута. В 53-ата минута на редовното време на мача Александро беше точен от дузпа за победата на Фламенго. Истинският дух на дерби се усети в последните минути на мача.
 
В 81-ата минута Паулиньо фаулира Бернардо от Васко да Гама и това предизвика сбиване между играчите на тима. Паулиньо и Бернардо получиха червени картони. Двамата бяха последвани от Гуиназу от Васко да Гама и Андерсон Пико от Фламенго.
 
Победата позволи на „червено-черните“ да изпревари градския съперник на третото място в класирането. Двата тима имат по 26 точки, колкото и вторият Мадурейра. Лидер с 28 точки е Ботафого, който победи Кабофриензе с 1:0.