Масов бой между фенове на Апоел (Беер Шева) и Бней Сахнин доведе до отмяна на мача между двата отбора от втория кръг на израелското първенство, който трябваше да се изиграе снощи. Българският национал Йоан Стоянов беше записан сред резервите на домакините.

Инцидентът започна, когато феновете на тима от Сахнин, който е с преобладаващо арабско население, освиркаха националния химн. Привържениците на Апоел (Беер Шева) веднага реагираха и нахлуха на терена. Запалянковци от гостуващия сектор също се втурнаха към тях и настанаха грозни сцени. Някои от ултрасите държаха сопи, с които налагаха изправилите им се насреща.

Полицията реагира бързо и боят беше прекратен, а 12 от най-активните в мелето бяха арестувани. 

Феновете на Апоел, които останаха по местата си, скандираха: "Убийте арабите!" и "Нека селото ви гори!".

Собственикът на Бней Сахнин Мохамед Абу Юнес нареди на футболистите и треньорския щаб да се приберат в съблекалните. Час по-късно обстановката вече беше спокойна и органите на реда дадоха зелена светлина за започване на мача, но от Бней Сахнин отказаха да излязат.

Очаква се гостите да получат служебна загуба, но от клуба почти сигурно ще се оправдаят с това, че са се страхували за сигурността на футболистите си. Апоел (Беер Шева) пък може да бъде наказан с отнемане на точки заради поведението на привържениците си.