Голямата звезда на Партизан Валери Божинов отговори на критиките, които бяха насочени по негов адрес след загубата от Войводина с 2:3. На "гробарите" днес от 21:45 часа предстои тежко гостуване на БАТЕ Борисов в първия плейоф за влизане в групите на Шампионска лига. Партизан за последно игра в групите преди 5 години. Тогава сръбският гранд записа шест загуби в шест мача при голова разлика 2:13 в компанията на Шахтьор (Донецк), Арсенал и Брага.

"Когато се казваш Валери Божинов и играеш в Партизан, нормално е върху теб да има напрежение. За мен това не е проблем, защото съм играл в големи клубове като Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Спортинг (Лисабон)", обясни спокойно нападателят.

"Ако не беше така, най-малкото нямаше да съм в Партизан, а щях да съм в Явор Иваница или Войводина. Моето уважение към тези отбори, но в тях такова напрежение няма. Аз съм човек, който се бори и раздава във всеки мач и няма да се предам, ако изгубя топката", допълни българинът.

"Искам да вкарам гол и да се класираме в групите на Шампионска лига. Но не е важно само да вкараш гол, важното е този гол да е тежък, да има стойност и да класира Партизан в групите. Всички сме концентрирани, чувстваме се добре и сме готови за мача. Знаем, че ще бъде тежко срещу БАТЕ, те са от руската школа. Но важно е ние да играем както знаем. Ако се представим като срещу Стяуа, няма да имаме проблеми", коментира още Божинов.

Очаква се българският нападател да бъде титуляр тази вечер в Беларус и да води атаката на Партизан. Домакините започнаха вчера психологическата война срещу гостите от западната ни съседка, като ги държаха с часове на летището в Минск заради административни проблеми.

Иван Бандаловски също е в групата на "гробарите" за мача, след като излекува контузията. По-вероятно е обаче защитникът да остане резерва срещу  Екзекуторите на "Левски" и Литекс.

Шампионска лига - сезон 2015/2016