Нападателят на националния ни отбор Валери Божинов даде интервю преди първия осминафинал в Лига Европа между Спортинг (Лисабон) и Манчестър Сити. Валери беше част от португалския гранд, но след скандал ръководството го прати под наем в италианския Лече. Повод за интервюто, което Божинов дава за вестник „Record“, е, че той е играл и в двата тима – Спортинг и Манчестър Сити.

“Ще бъда за Спортинг, разбира се. Сега съм в Спортинг, така че искам тимът да спечели с цялото си сърце. Сити има велик отбор. Аз играх там, но тогава съставът беше много различен от сега, много играчи са заменени”, заяви Валери.

“Това, което искам да кажа на бившите си съотборници, е, че те са силен тим и ако имат необходимата доза късмет в двата мача, могат да ги елиминират. Спортинг също е отличен отбор. Имам още четири години от договора си със Спортинг, гледам всеки един мач на тима или ги следя по интернет. Надявам се да отстрани Сити, да спечели Купата на Португалия и да заеме третото място в първенството“, добави нападателят./БЛИЦ