По чудесен начин започна да бори несгодите си в личен план Валери Божинов. Българският нападател отбеляза гол за Тернана само ден, след като потвърди, че се разделя със съпругата си и майка на дъщеря си Никол - Николета Лозанова.

Валери се разписа при гостуването на Трапани, загубено с 2:4. В групата на домакините за този мач от 31-ия кръг на Серия "Б" не попадна родният защитник Павел Виданов.

Божинов вкара за 2:2 в 20-ата минута. За него това бе пето попадение през сезона, а в самото началото на второто полувреме бе заменен от Авенати. 

Матиа Араму в 7-ата и Давис Куриале три по-късно дадоха комфортен аванс на Трапани. Фабио Чераволо обаче в 14-ата намали, а българският нападател възстанови статуквото малко след това.

Но по-активната игра на домакините им позволи отново да излязат напред преди почивката. Точен за 3:2 в 39-ата минута бе Джовани Абате. Шансовете на гостите за поне точка приключиха четвърт час преди края с втория гол на Куриале за 4:2.

В класирането Трапани е вече 14-и с 37 т., докато отборът на Валери Божинов е с две позиции по-назад и с точка пасив спрямо днешния си съперник.