Българският нападател Валери Божинов изгледа от резервната скамейка драматичната победа на Спортинг (Лисабон) с 3:2 като гост на Рио Аве. Мачът бе последен от програмата на 5-ия кръг в португалското първенство. За гранда от Лисабон това бе втора победа от началото на сезона в Лига Сагреш и втори пореден успех с 3:2. В предишния кръг столичани надвиха със същия резултат Пасош Ферейра.

Играчите на Спортинг започнаха вихрено мача с Рио Аве и още до 4-ата минута успяха да вкарат 2 гола. Първо във 2-ата холандецът Стайн Шаарс откри, а секунди след това сънародникът му Руди ван Волфсвинкел, който е пряк конкурент на Божинов за титулярно място в атака, отново не пропусна шанса си и се разписа - 0:2.

Гостите явно си помислиха, че победата им е сигурна и значително намалиха оборотите след почивката. В 49-ата минута обаче Ацу Кристиан вкара за Рио Аве, а в 63-ата Язалде се разписа за 2:2.

В 74-ата минута обаче американският защитник Огучи Ониеву донесе победата и трите точки на Спортинг.

Секунди след това Жан Алсенат Сони от състава на домакините получи втори жълт, съответно червен картон, и остави съотборниците си с човек по-малко. Това улесни задачата на съотборниците на Божинов и те удържаха победата.

След успеха Спортинг е на 6-ото място с 8 точки, а Рио Аве остава на последната 16-а позиция с 1 точка. Лидерите Порто и Бенфика имат по 13 точки.