Сръбският шампион Партизан победи АЗ Алкмаар с 2:1 в мач от Група „L“ на Лига Европа. Загубата изхвърли холандския тим от турнира, докато „черно-белите“ имат голям шанс за участие на 1/16-финалите, след като Атлетик (Билбао) победи Аугсбург с 3:2 като гост в другия мач.

Иван Бандаловдски започна като титуляр за Партизан. Българският национал във втори пореден мач игра като централен защитник. Той остана на терена до края на двубоя. Валери Божинов беше резерва, но в 84-ата минута се появи на мястото на Никола Нинкович.

Дабни Соуса откри резултата за АЗ Алкмаар две минути след почивката, но в 65-ата Абубакар Умару изравни резултата. Андрия Живкович донесе победата на Партизан с попадението си минута преди края на мача.

В изключително драматичен мач Атлетик (Билбао) обърна Аугсбург за успеха с 3:2. Баските откриха резултата в 10-ата минута с гол на Маркел Сусаета, но германският тим изравни чрез Пьотър Троховски в 41-ата и след това поведе чрез Раул Бобадия в 59-ата. Атлетик постигна обрата с два гола на Ариц Адурис в последните 10 минути.

Така Атлетик (Билбао) събра актив от 12 точки и се класира за 1/16-финалите. Партизан е на втора позиция с девет точки, три повече от Аугсбург. В следващия кръг „черно-белите“ приемат германския тим и ще се нуждаят само от равенство, за да продължат в следващата фаза. АЗ Алкмаар е с три точки и отпадна от Лига Европа.