Валери Божинов игра като титуляр за Партизан, който загуби у дома от Атлетик (Билбао) с 0:2 и допусна първо поражение в група „L” на Лига Европа. Българският нападател остана на терена до 64-ата минута, когато на негово място в игра за „гробарите” се появи черногорецът Петър Гръбич. Другият българин Иван Бандаловски остана на резервната скамейка на сръбския шампион.

Баските от Билбао поведоха в 32-ата минута, когато Раул Гарсия се възползва от подаване на Оскар Де Маркос и не остави шансове за вратаря Живкович. След почивката домакините опитаха всичко по силите си да върнат гола, но получиха нов в 85-ата минута, когато Бенят Ечаберия оформи крайното 0:2. Партизан и Атлетик (Билбао) имат вече по 6 точки и еднаква голова разлика, но испанският тим е с предимство в директните двубои.

В другия мач от групата АЗ Алкмаар отстъпи у дома от Аугсбург с 0:1. Малко преди почивката Пьтър Троховски (43) от пряк свободен удар вкара гола за първия успех в турнира на швабите от провинция Бавария в Германия. Така и двата тима вече са с по 3 точки в актива си.

ГРУПА „L“
АЗ Алкмаар – Аугсбург 0:1
0:1 Пьотър Троховски (43)

Партизан – Атлетик (Билбао) 0:2
0:1 Раул Гарсия (32), 0:2 Бенят Ечаберия (85)