Нападателят на Манчестър Сити Валери Божинов заяви, че едно от неговите желания е да се върне в Италия. Българинът игра в Лече, Фиорентина и Ювентус в периода 2002 - 2007 г.

Валери се присъедини към Сити под ръководството на Свен-Горан Ериксон, но едва десетина мача заради двете тежките контузии, които получи в коляното. В последния кръг отбеляза първият си гол в Премиършип срещу Тотнъм.

"Все още съм млад и имам много желания. Няма да крия факта, че бих желал да се върна в Италия. Къде? Не знам още. Най-важното нещо за мен сега е, че съм здрав", заяви Божинов пред Скай Спорт Италия. "

"Има един спортен директор, който винаги е стоял близо до мен в тежките моменти, когато бях контузен. Той винаги ми се обаждаше и вярваше в мен, но няма да казвам имена. Той даже дойде да ме види тука. Той си знае кой е, но не искам да разкривам името му", допълни нападателя.

Валери Божинов ще вземе участие в срещата от световните квалификации срещу Ейре на 6 май. Контрактът му с Манчестър изтича през лятото на 2011 г./БЛИЦ