Националът Валери Божинов се оплака от съдийството на мача срещу Сасуоло. Както е известно Виченца загуби у дома с 0:1, а българският нападател игра 30 минути.

"Имам сили, защото играхме добре. Искам да поздравя съотборниците си за начина, по който играха. Подкрепяха ни и въпреки загубата ни аплодираха. Работихме здраво през седмицата, но сега трябва да търпим тези несправедливости", сподели Божинов пред регионален вестник.

Българинът падна в наказателното поле в един момент от мача и поиска дузпа от рефера. Такава не бе отсъдена, а нападателят размени реплики със съдията.

"Предпочитам да не казвам нищо. Разменихме гледни точки, но те трябва да останат на терена. Реферите не дават изявления и няма нужда да създаваме скандали".

Божинов потвърди, че тимът му е заслужавал и още една дузпа за игра с ръка на Лонги в наказателното поле. В същото време той не отрече, че все повече става лидер на втородивизионния италиански тим: "Щом казвате. Но това е възможно само благодарение на съотборниците ми. Важното е да печелим точки, за да се избавим от тази ситуация”.