Валери Божинов се включи по блестящ начин в мача на Спортинг (Лисабон) срещу Жил Висенте, завършил с убедителното 6:1 за домакините. Двубоят бе от 8-ия кръг на португалския шампионат, в който 25-годишният български нападател вкара първите си 2 гола с екипа на "лисабонските лъвове".
boj.jpg
Божинов се появи на терена на "Жозе Алваладе" в 74-ата минута на мястото на Диего Капел. Само 5 минути бяха нужни на Валери да се разпише за 5:1. Българинът получи топката от Даниел Карисо и я прати под плонжа на вратаря на гостите Адриано.

В добавеното време Божинов оформи крайното 6:1. Диего Рубио му подаде и той от малък ъгъл във вратарското наказателно поле се разписа за втори път в двубоя.
 
Преди това Даниел Карисо бе открил за Спортинг в 7-ата минута, Ван Волфсвинкел удвои от дузпа в 58-ата, последваха 2 гола на Диего Капел в рамките само на 4 минути - 62-а и 66-а, а в 75-ата гостите намалиха чрез Роберто, след което се стигна до двата гола на Божинов, който безспорно изуми със силното си включване в този мач.

След убедителната победа Спортинг (Лисабон) се изкачи на 3-ото място във временното класиране в Португалия, като вече има 17 точки, изосвайки само на 3 от лидерите Порто и Бенфика. Жил Висенте е на 9-ата позиция с 9 точки.