Валери Божинов реагира с насмешка на твърденията, че е дебел. Нападателят на Партизан отговори на нападките по негов адрес в интервю за mozzartsport.com.

Припомняме, че треньорът на "гробарите" Иван Томич преди дни разкритикува българския футболист заради килограмите, които е натрупал.

"Говори се, че съм дебел, че не мога да играя. Ако беше толкова тежко положението, щях ли да вкарам 15 гола? До края на сезона ще вкарам още пет-шест и в сметката ми ще са поне 20. Това не може да го направи някой, който е дебел", казва Божинов.

"Моята структура е малко по-различна от тази на съотборниците ми. Заради това се смята, че съм малко тромав и не съм бърз, но не е така. Играл съм в Италия и Англия, а там се работи здраво. Който е играл в Италия, знае как се тренира там. Малко съм набит и имам повечко мускули. Аз съм пример за по-младите ми съотборници, но не се мисля за съвършен. Могат да ме критикуват председателя на клуба, директорите Ивица Илиев и Милош Вазура, треньорът Иван Томич, съотборниците и нашите фенове. Давам всичко от себе си на тренировките и съм професионалист", завърши голмайсторът на "гробарите".

Днес Партизан гостува на Споартак (Суботица) от 17:00 часа в среща от полуфиналите за Купата на Сърбия. Очаква се Божинов да бъде титуляр за своя тим.