Българският нападател на Тернана Валери Божинов обяви, че желае след кариерата си да стане спортен директор. Той съобщи това в интервю за радио Radio Blu, където бе интервюиран преди предстоящия сблъсък между Фиорентина и Ювентус, тъй като е играл в двата тима.

“Желанието ми е да се върна в Серия “А” през следващия сезон, а в бъдеще би ми харесало да стана спортен директор и да търся млади таланти, тъй като виждам много такива”, коментира Божинов.

28-годишният футболист обяви: “Раждането на двете ми деца Валери и Никол са най-хубавите моменти в живота ми. Те са на първо място в моя живот. Двете тежки травми в Манчестър Сити пък са най-лошите спомени”, споделя Божинов.

Нападателят се изказва ласкаво и за двата клуба - Фиорентина и Ювентус, като споделя, че във Флоренция е бил най-близък с Фабрицио Миколи и домакина на тима, а в Торино с Павел Недвед, който бе спечелил "Златната топка" три години по-рано (2003 г.).

„Действителността в Серия "Б" е доста различна от тази в елитната дивизия на Италия. Играе се здраво и много затворен футбол. Понякога се връщам назад в мислите си за моята кариера, но трябва да се гледа напред в живота и във футбола“, казва още нападателят.