Голмайсторът на Тернана Валери Божинов даде обширно интервю за Крум Савов и предаването "Зона Спорт" по RING.BG. Нападателят вкара два гола за своя отбор в мача с Кротоне, спечелен с 2:1. Божинов говори за престоя си в "Левски", като обяви, че е дал повече, отколкото е взел от "сините".

Нападателят обяви, че има два месеца да докаже на Ивайло Петев, че има място в националния отбор за евроквалификацията с Италия, която е на 28 март.

"Добре съм. Този мач исках да дойде от много време. При мен в лошо и добро няма скука. Подготвям се за следващия мач, който е много важен за нас. Искам да правя добри игри и да вкарам голове. Надявам се да зарадвам феновете и треньора си. Аз съм левичар, но нямам никакви проблеми и с двата крака. Важно е да имам ден", започна Божинов.

"Трудно ми е да се впиша в Серия "Б". Тук футболът е малко по-бавен, по груб. С игрите си се надявам да се върна там, където ми е мястото. В Тернана дойдох, за да покажа на хората в Италия, че не съм свършил с футбола. Ще докажа, че мога да се върна в Серия "А", категоричен бе нападателят.

"Вкарах 2 гола, добра игра показах в мача с Кротоне. Кондиционният треньор на националния отбор Роко Перота гледва всички тренировки през седмицата. Аз трябва да говоря на терена. Каквото покажа, Ивайло Петев ще го види. Дори и да ме беше извикал за контролата с Румъния, нямаше да ме пуснат от Тернана, тъй като на 8 февруари имам мач с Бреша. Перота имаше разговори с треньора и беше наясно, че няма да ме пуснат. Имам два месеца да покажа на Петев, че съм в добра форма. Аз не искам да се натискам и да се предлагам. Ние не сме голяма нация като Германия и Италия, за да имаме голям набор от футболист. Ние сме малко държава, при нас няма играчи, които да играят в топ отбори", коментира Божинов.

"Гълъбинов ако продължава така, със сигурност ще играе в Серия "А". Самият аз му казах, че трябва да смени отбора и да се изяви в Серия "А". Той има качества да играе в елита на Италия. Аз проблеми с него нямам, въпреки че играем на една позиция", каза още голмайсторът на Тернана.

"Чочев се представи на добро ниво в мачовете, в които игра. В Палермо обаче в момента изискват по-опитни футболисти да играят. Щом Палермо са го взели, съм сигурен, че от догодина ще е неизменен титуляр. За Антонио Вутов нямам наблюдения. Той е момче, което направи добре, че дойде в Удинезе. Трябва да се работи малко повече физически с него. Удинезе работи добре с млади таланти и съм сигурен, че до година-две ще бъде неизменна част от първия състав", коментира Божинов.

"Краев е перде. Той се наслаждава на футбола. Прави нещата както другите не могат. Сигурен съм, че ще стане голям футболист. Тези шест месеца ще бъдат много важни за него в "Левски". Ако клубът иска да изкара добри пари, той може да им помогне. Голям талант е, но трябва да се работи с него", сподели мнението си за младока Божинов.

"Аз попаднах в една незабравима година в "Левски". Това обаче не беше "Левски". Не е реално от 4-5 дербита, вечният съперник да те бие всеки път. Вината беше на всички нас футболистите. Това не беше този "Левски", който аз съм се наслаждвал да гледам. Аз нямам никакви искания към клуба и те не трябва да се притесняват за лиценза. Аз съм дал повече на "Левски", отколкото съм взел... говорим за финанси. Физически обаче не успях да помогна на "Левски". Не се получиха нещата. Аз не съжалявам, "Левски" ми подаде ръка в труден момент. Когато видях, че нещата не са както трябва, аз се разбрах с Георги Иванов и той ме пусна. Между мен и Гонзо нямаше проблеми. Когато нямаш финансова сила, не можеш да имаш отбор. Сигурен съм обаче, след време колелото ще се завърти. Тръгнах си, защото виждах, че дори да бях останал, нямаше да се променят нещата. Очаквах да се вземат повече футболисти, за да има конкуренция", обяви бившият футболист на "сините".