Българският национал Валери Божинов не игра при домакинската победа на Спортинг (Лисабон) с 3:1 над Униао Лейрия. Нападателят остана на резервната скамейка, но треньорът Домингош Пасиенсия не го пусна и като смяна. През седмицата Валери получи травма в мач от Лига Европа и вероятно на това се дължи оставането му извън игра. Две попадения за Спортинг отбеляза Матиас Фернандес, веднъж се разписа голмайсторът Рики ван Волфсвинкел. За гостите точен бе Дианини. Униао Лейрия завърши двубоя с човек по-малко, след като Иво Пинто получи червен картон в последната минута.

Още в 8-ата минута чилиецът Мати Фернандес откри за 1:0. В средата на полувремето гостите изненадващо изравниха след попадението на Дианини. След почивката домакините заслужено стигнаха до успеха след още два гола. Фернандес вкара втория си гол в 50-ата минута за 2:1. Крайното 3:1 оформи Ван Волфсвинкел от дузпа в заключителните секунди.

В друг мач от 10-ия кръг Брага и Бенфика не можаха да се победят и завършиха 1:1. Лима откри от дузпа за домакините, но в 73-ата минута Родриго донесе равенството на "орлите".

В класирането начело са Порто и Бенфика с по 24 точки, а Спортинг има 23./БЛИЦ