Българският нападател на Парма Валери Божинов влезе като резерва на почивката и игра цяло второ полувреме при равенството 1:1 с Лече. 24-годишният национал бе оставен на пейката от наставника Паскуале Марино за гостуването на "Стадио Комунале Виа дел Маре" от 4-ия кръг на Серия "А".

Домакините поведоха в резултата в 31-ата минута, когато точен от дузпа бе Джеда. В началото на втората част Божинов зае мястото на Себастиян Джовинко в атака, но не успя да се разпише във вратата на бившия си клуб.

Божинов се стара, но нямаше възможност да застраши стража на домакините Антонио Росати. Все пак в 69-ата минута "дуковете" стигнаха до равенството след гол на Ернан Креспо, който вкара първото си попадение за сезона и общо второ от завръщането си на "Енио Тардини" през януари. След 4-ия кръг Парма има 5 точки и заема 10-ото място, докато Лече е с 4 и е 16-и.

Интер постигна най-убедителната победа в мачовете от Серия "А", играни снощи, като отвя с 4:0 Бари. Първото си попадение за сезона реализира Диего Милито. Аржентинецът откри резултата в 28-ата минута, а в 86-ата вкара и още един гол. Между неговите попадения се разписа на два пъти и Самуел Ето`о от дузпи - в 50-ата и 63-ата. Така Интер оглави еднолично класирането с 10 точки. По 9 имат Киево и Бреша. /БЛИЦ

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ “А”, 4 КРЪГ

От 22 септември (сряда)
Болоня – Удинезе 2:1

Лече – Парма 1:1

Дженоа – Фиорентина 1:1

Бреша - Рома 2:1

Лацио – Милан 1:1
 

Катания – Чезена 2:0

Интер - Бари 4:0

Наполи – Киево 1:3

Каляри – Сампдория 0:0
        
На 23 септември (четвъртък)
21:45 часа Ювентус – Палермо (Филм +)
Баланс: 44 мача, 25 победи за Ювентус, 12 равенства, 7 победи за Палермо
 
Заб.: Посочените баланси са само за мачовете между отборите в Серия “А”.

ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"