Валери Божинов ще остане в Парма и през следващия сезон, съобщава "Гадзета дело Спорт". Българският национал е собственост на Манчестър Сити и през последния сезон бе преотстъпен на "дуковете", където стана голмайстор на тима с 8 попадения в Серия "А". Той наказа Милан, Интер, Лацио и Фиорентина. Интересното е, че всеки път, когато се е разписвал Валери, Парма не е губил, а е спечелил шест от случаите и два пъти е завършил наравно - срещу Интер и Фиорентина на "Енио Тардини".
 
Ръководството на бившия тим на Христо Стоичков прави всичко възможно, за да задържи българския нападател и през последните дни е получил уверението на мениджъра на "гражданите" Роберто Манчини, че родният национал не попада в плановете му за сезон 2010/2011 година.
 
Така двата клуба трябва да се разберат за цената на Божинов, след като от Сити искат 3 милиона паунда за правата му, а италианците са готови да платят три милиона евро.
 
От "Гадзета" съобщават, че при положение, че не бъде стигнато до споразумение за цената на нападателя, той ще остане на "Тардини" отново под наем.