Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Българският национал Валери Божинов е освободен от Спортинг (Лисабон), съобщи местният вестник "Рекорд". Според изданието старши треньорът на отбора Рикардо Са Пинто е съобщил на национала, че няма да разчита на него за следващия сезон 2012/2013 и дори няма да започне подготовка с тима тази вечер. "Рекорд" твърди, че Валери и защитникът Луис Агияр два пъти са нарушили вътрешния правилник, което вбесило Са Пинто. Нападателят има карт бланш от ръководството да си търси нов клуб.

Валери Божинов премина в Спортинг от италианския Парма за 2,6 млн. евро през миналото лято, когато подписа договор до 30 юни 2016 година. Той обаче не успя да се утвърди на "Жозе Алваладе", а в началото на годината се забърка в скандал и бе отстранен от състава. По време на мача за купата на Лигата на Португалия срещу Морейрензе, Божинов изблъска съотборник, за да изпълни дузпа в 90-ата минута, която обаче не реализира и срещата завърши 1:1.

На 31 януари Божинов беше преотстъпен до края на сезона на Лече, но не успя да помогне на отбора да запази мястото си в италианския елит.

Божинов бе спряган за “Левски” и Лудогорец, а последните слухове го пращат в Турция и Русия. Нападателят заяви, че иска да играе за Спортинг и е готов да се извини на ръководството и съотборниците си, но явно и това не е достатъчно, за да остане в клуба.