Българският нападател Валери Божинов се завърна на терена, след като се възстанови от контузия. Нападателят игра десетина минути при победата на новия си тим Спортинг (Лисабон) с 2:1 срещу Ювентус в контрола. Двубоят се игра в Торонто (Канада) пред около 10 хиляди зрители. Два гола за “лъвовете” от Лисабон вкара Яник Джало, а красиво попадение за Юве реализира Дел Пиеро.

Яник Джало откри резултата в 13-ата минута, след като засече топката от корнер. В 35-ата минута отново той направи 2:0 след хубав самостоятелен рейд и прекрасен удар от границата на наказателното поле, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Буфон.

15 минути след началото на второто полувреме Ювентус вкара, но попадение не беше зачетено заради засада. В 80-ата минута Дел Пиеро върна едно попадение за “старата госпожа”, след като получи пас отдясно и от границата на наказателното поле с прехвърлящ удар прати елегантно топката във вратата на Спортинг. Минута след това Божинов замени голмайстора на португалците Яник Джало, но до края не успя да се разпише./БЛИЦ

15.jpg