Българският нападател на Парма Валери Божинов посвети попадението си във вратата на Бари на феновете на Лече. “Пармалатите” снощи биха у дома с 2:0 и излязоха на четвърто място във временното класиране на Серия "А".

"По-радостен съм за победата, отколкото за гола. Вече сме със 17 точки и победата беше най-важното нещо за нас. След критиките, които получихме след края на мача с Аталанта, това бе най-правилният начин да отговорим", сподели Божинов пред официалния сайт на "дуковете". "Най-важното е, че спечелихме срещу пряк конкурент за оставане в елита", каза още Валери.

23-годишният национал призна, че Лече все още е в сърцето му, като сподели, че посвещава прекрасния си гол на феновете на отбора.

"Искам да посветя моя гол, освен на феновете на Парма, разбира се, също и на тифозите на Лече, защото прекарах 6 незабравими години там. За мен, мачът тази вечер бе нещо като дерби: чувствам се малко като гражданин на Лече и понеже между Бари и Лече съществува съперничество, посвещавам гола на тях, защото те го заслужават", сподели Божинов./БЛИЦ