Валери Божинов е амбициран да се превърне в една от най-големите звезди на Манчестър Сити и да достигне успехите на своя колега от градския съперник Манчестър Юнайтед - Уейн Рууни.

Божинов, който се възстанови от контузия, е само няколко месеца по-млад от Рууни и остави отлични впечатления от изявите си в италианските Лече и Фиорентина.

Българският национал непрестанно е преследван от контузии, след като премина в отбора от английската Висша лига през лятото на 2007 година. Валери Божинов започна като титуляр за Манчестър Сити при загубата с 1:3 у дома срещу Фулъм в неделя и се надява да получи място в стартовите 11 в дербито на Манчестър на 10 май.

"За мен един от най-добрите нападатели във Висшата лига е Уейн Рууни. Той винаги намира празни пространства, помага на съотборниците си и вкарва голове", заяви Божинов пред "Манчестър Ивнинг Нюз".

"Това е моят стил на игра. Това искам да правя в Манчестър Сити. Желая да се разпиша срещу Уейн Рууни и Юнайтед на "Олд Трафорд". Това е голяма амбиция за мен и в същото време и моя мечта", продължи Божинов.

Българският национал е категоричен, че Сити може да подобри играта си в следващите сезони и да се пребори за място в първата четворка на Висшата лига.

"Искам да видя как отборът се класира на финал, през този или в някой от следващите. Може би ще имаме възможност да играем в Шампионската лига. Ще бъде трудно, но всичко е възможно. Ще имаме шанс да купим много добри футболисти през следващия сезон", завърши Валери Божинов.