Българският нападател Валери Божинов се отчете с асистенция при победата на Парма над Интер с 2:0. Валери се появи на терена в 82-ата минута, но само четири след това подаде на Амаури за крайното 2:0. След поражението Интер се прости с надеждите за нова титла, след като изостана на 8 точки от лидера Милан, а до края остават само 5 кръга.

В 23-ата минута сръбският халф на Интер Деян Станкович уцели напречната греда с мощен изстрел от пряк свободен удар. Секунди след това камерунският нападател на "черно-сините" Самуел Ето'о стреля от добра позиция към противниковата врата, но ударът му бе неточен. В 29-ата минута Станкович отново бе близо до откриване на резултата, но вратарят на "дуковете" Антонио Миранте спаси опасния му шут. Офанзивният халф на Парма Себастиян Джовинко откри резултата в 35-ата минута. Десният бек Кристиан Дзакардо центрира отдясно, топката попадна в намиращия се вляво Франческо Модесто, който с отличен пас намери Джовинко и той с левия крак изпрати топката в мрежата между няколко бранители на Интер.

Две минути след почивката Джампаоло Пацини се озова в добра позиция, но ударът му бе твърде слаб и не затрудни вратаря на Парма Антонио Миранте. В 50-ата минута Амаури имаше претенции, че е било извършено нарушение срещу него в наказателното поле на Интер, но реферът Джанлука Роки прецени, че няма основания да отсъжда дузпа. В 55-ата минута Интер бе много близо до изравняване. Аржентинският халф Естебан Камбиасо игра с глава, но нито един негов съотборник не успя да изпрати топката в мрежата. В 65-ата минута халфът на Парма Стефано Мороне стреля опасно с левия крак от въздуха, но не улучи вратата, а в 71-ата Амаури отправи красив фалцов удар с десния крак, но също не намери целта. В 75-ата минута защитникът на "дуковете" Алесандро Лукарели протестира бурно, че е бил фаулиран от Лусио в наказателното поле на Интер, но съдията не уважи претенциите му.

В 79-ата минута Джовинко получи възможност да стреля от фаул от добра позиция, но отправи неточен изстрел. Две минути след това той отстъпи мястото си на Божинов. Още с влизането си в игра Валери предизвика напрежение в отбраната на гостите. В 86-ата минута Валери намери в наказателното поле Амаури и бразилският нападател с удар отблизо направи резултата 2:0.

Милан се приближи до първата си титла от 2004 г. насам, след като победи Сампдория с 3:0. Кларънс Зеедорф откри резултата през първото полувреме, а Антонио Касано и Робиньо се разписаха след почивката. “Росонерите" водят с 6 точки пред Наполи, а Интер е на още две точки назад./БЛИЦ